Helhetsbild

Helhetsbild

Storleken på bil och övrig profil på bilen spelar roll. Om du ska byta fälgar och däck så se om du inte kan hitta bild på liknande uppsättningar så du får en idé om hur din bil kommer se ut med de nya hjulen. Även om de passar enligt tillverkare så kanske de inte passar estetiskt?

Storleken spelar roll

Storleken spelar roll

Inte bara hjulhus och stötdämpning är beroende av hjulets storlek. Hastighetsmätaren kan visa fel om man ändrar på hjulets dimensioner.

Märkesfälgar eller ej?

Märkesfälgar eller ej?

Vi tycker inte att det spelar någon roll om märket på fälgarna matchar märket på bilen. Däremot rekommenderar vi märke med kvalité!

Köpa begagnad bil

Köpa begagnad bil

Eftersom försäljningen av begagnade bilar har rusat under pandemin så har vi här på 17tum ett kort inlägg om vad man bör tänka på när det kommer till just begagnade hjuluppsättningar.

Det kan vara skönt att få med vinteruppsättning när man köper begagnad bil på sommar och vice versa.

Ett mönsterdjup på över 3mm är att rekommendera när det kommer till sommardäcken. För vinterdäcken rekommenderar vi 5-6mm vid inköpet. Det är alltså lagligt att köra med mindre mönsterdjup än så här men eftersom det är däck du köper så är det trevligt om de håller åtminstone en säsong till.

Priset

Priset

Priset på fälgar går upp med storleken. Vi anser att 17 tum är den perfekta mittpunkten. Utseende, väghållning och pris.

17 tum eller 19 tum?

17 tum eller 19 tum?

Vi på 17tum.se gillar ju 17 tums-fälgar men vår systersajt www.19tum.se tipsar om 19-tums-fälgar som ju också är riktigt snygga.

17 tum är bra ur säkerhetssynpunkt eftersom det finns mer material i fälgarna.

Skötselråd

Skötselråd

Sköt om dina fälgar. Stålfälgar är mindre känsliga men med tanke på att majoriteten av fälgarna som idag säljs är aluminium så rekommenderar vi vatten och milt bilschampo. Använd inte starka medel - de kan skada fälgarna!

« Till start